Interseroh

Podari pokrovček.

Največja kampanja iz odpadnih pokrovčkov na svetu v pomoč hendikepiranim otrokom.

Interseroh, podjetje ki se ukvarja z recikliranjem nas je povabil, da jim pripravimo PR projekt s čimer bi vsa sponzorstva, ki so jih doslej namenjali v podjetju lahko izkoristili v promocijo.

Uvid.

Plastični pokrovčki pijač, jogurtov in mleka v veliki večini končajo v smeteh, čeprav so uporabni za ponovno uporabo. Invalidom sredstva od prodaje zbranih pokrovčkov omogočajo nakup življenjskih pripomočkov.

Zasnova projekta

Ljudem smo morali sporočiti, da je še tako majhen pokrovček dragocen tako za invalide kot okolje, zato je bil slogan kampanje Majhen pokrovček za veliko pomoč. Na podlagi slogana smo se odločili ustvariti največji mozaik iz odpadnih pokrovčkov na svetu.

Akcija zbiranja pokrovčkov

Pred glavnim dogodkom kampanje smo pripravili mini kampanjo, ki je pozivala k zbiranju pokrovčkov v ta namen oblikovanimi koši v trgovinah Spar, BTC-ju in ostalih zbirnih centrih na območju Slovenije. Tako smo v samo dveh mesecih zbrali skupaj 500.000 pokrovčkov, ki smo jih nameravali uporabiti kot gradnik za sliko.

Ločevanje pokročkov po barvah

Da bi lahko učinkovito uporabili pokrovčke za izdelavo mozaika in zagotovili ustrezno količino da nam jih ne bi zmanjkalo med postavitvijo, smo jih morali ločiti po barvah. V Hrastniku so v društvu upokojencev ločili in sortirali vse pokrovčke po barvah.

Postavitev mozaika

Mozaik smo postavljali na parkirišču v BTCju pred Kristalno palačo. Z več kot 120 osnovnošolci, študenti in prostovoljci smo imeli na voljo 48 ur za postavitev mozaika. Ustvarili smo mozaik za Guinnesovo knjigo rekordov.

K projektu smo povabili tudi inženirja grafične tehnologije, da nam je pripravil in izrezal formo v velikosti 600 m2, na katero smo lahko nanašali pokrovčke. Za lepljenje smo morali uporabiti material ki ne pušča sledi, da smo lahko ponovno uporabili pokrovčke pri nadaljnji obdelavi. Postavljanje mozaika smo zasnovali kot dogodek, na katerem so nastopili glasbeniki Alya, Hamo & Tribute2love z ostalim spremljevalnim programom.

Komunikacijski materiali

Motiv mozaika smo uporabili za plakate, oglase in oglasne pasice za spletne strani.

Upravljanje družbenih medijev

O akciji zbiranja pokrovčkov so na osrednjem televizijskem dnevniku 24ur pripravili prispevek, poročali so na Siolu, Žurnalu in ostalih novičarskih portalih. Sodelujoči v spremljevalnem programu so preko svojih družbenih omrežjih obveščali svoje sledilce o dogodku.

Med samo postavitvijo mozaika smo posneli smo spletni video in preko Facebooka strani obveščali o poteku dogodkov. Priznani spletni portal Trend Hunter je naš video objavil in ga uvrstil med tri najbolj inovativne socialno-okojevarstvene akcije leta.

Dobrodelna dražba in donacija

Slovenskega fotografa Aljošo Rebolja smo povabili da fotografira mozaik za dražbo podjetjem, iz katere bi izkupiček namenili trem pomoči potrebnim družinam.

S projektom smo

zbrali in reciklirali

2.500.000

odpadnih plastičnih

pokrovčkov

S sredstvi od predelave in

dobrodelne dražbe smo

3

otrokom omogočili nakup

nujnih medicinskih pripomočkov.


Podari pokrovček je projektnim

partnerjem prislužil več kot

50.000

EUR

brezplačnih medijskih objav.

Želite začeti projekt?

Pogovorimo se

Za povabilo sestanek nas pokličite na +386 31 443371

Za morebitna vprašanja nam pošljite e-sporočilo