Atlantic Grupa

Tvoja Cockta, tvoja stvar..

Repozicioniranje legendarne pijače naše in vaše mladosti.

Cockta, ki si jo je leta 1953 zamislil izumitelj in tehnolog Emerik Zélinka, je desetletja navduševala s svojim pristnim okusom in naravnimi sestavinami: plodovi šipka, prijetno kiselkastim vitaminom C, izbranimi zelišči, čisto izvirsko vodo in karamelo. Bila je prva gazirana brezalkoholna pijača v Jugoslaviji in edina, ki je postala internacionalni ponos in simbol vaše in naše mladosti.

Tako kot ljudje, je tudi Cockta skozi leta večkrat osvežila svoj stil, a v svojem bistvu ostala enaka, samosvoja in zvesta sebi.

Njen originalen in prepoznaven okus navdušuje tudi današnje potrošnike, ki pa so se od časov Emerika Zélinke precej spremenili.

Zato nas je Atlantic Grupa povabila, da skupaj ustvarimo strategijo repozicioniranja tržne znamke Cockta in zasnujemo novo dolgoročno vizijo in zgodbo legendarne pijače, ki bo postala glas novih mladih generacij.

Uporabniški uvid.

Ljudje živimo v vedno hitrejšem in kompleksnejšem svetu. Televizijo je zamenjal telefon. Otroška igrišča je zamenjal internet, besede so zamenjali »emojiji«. Družbena omrežja so polna »fake« ljudi in »fake« novic, vsakdanjost in rutina sta postali dolgočasni. In kaj ima v tem svetu resnično vrednost?


Avtentičnost. Pristne izkušnje, ki jih lahko občutimo. Ljudje in okolja, ki spodbujajo različnost, strasti, interese in ideje mladih ter mladih po srcu. Sveta ne spreminjamo z brezglavim upiranjem, ampak s tem, kako živimo po svoje in z življenjem vplivamo na svet.

Repozicioniranje znamke Cockta

S komunikacijsko analizo smo preučili raznoliko komunikacijo in pojavnost znamke skozi desetletja. Za dosego jasne in prepoznavne diferenciacije od konkurenčnih znamk smo novo komunikacijsko platformo zasnovali na novem »Enlightned rabel« arhetipu znamke in predstavili nov pozicijski slogan: Tvoja Cockta, tvoja stvar.

V agenciji Yootree smo razvili komunikacijsko platformo, s katero Cockta postaja mednarodna ambasadorica avtentičnosti in predstavlja zgodbe resničnih junakov, ki si upajo biti drugačni, hoditi proti toku ter živijo za svojo stvar.

Komunikacijska platforma: Tvoja Cockta, tvoja stvar.

Z novo komunikacijsko platformo se Cockta odmika od svoje tradicionalne pozicije v novo identiteto pijače za ljudi, ki cenijo pristnost, drugačnost, nekonvencionalnost, samozavest, drznost in pogum. Je pijača, ki tako kot njeni uporabniki, misli s svojo glavo, piše svoja pravila in podpira tiste, ki živijo za svojo stvar.

S komunikacijsko strategijo smo znamko približali mladim, pomladili njen videz in jo skozi zgodbe, digitalno strategijo in sponzorstva močno vpeli v regionalno okolje.

Komunikacijska kampanja

S celovito komunikacijsko kampanjo smo novo zgodbo Cockte lansirali na tržiščih Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore ter Makedonije. V agenciji Yootree smo za kampanjo zasnovali in oblikovali serijo TV oglasov, serijo kreativnih rešitev za zunanje oglaševanje, oglase za tisk, spletne strani, strategijo pojavnosti na družabnih omrežjih, komuniciranje na prodajnih mestih, komuniciranje v HoReCa, ter embalaže in promocijska darila na vseh regionalnih tržiščih.

TV oglaševanje: »Typewriterka« in »Streaker«

Mladi, ki živijo za svojo stvar so junaki današnjega časa. Imajo pogum, da svetu pokažejo to, kar so. Zato smo v TV oglasih ujeli dve zgodbi mladih, ki živita za svojo stvar in poosebljata Cocktino avtentičnost.

Oglejte si zgodbi Cocktinih junakov.

Ustvarimo nove legende,

ki živijo za svojo stvar.

Za digitalno okolje in družbena omrežja smo zasnovali dokumentarno Youtube video serijo, ki predstavlja resnične zgodbe novih mladih legend iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije in Bosne in Hercegovine, ki pišejo svoje neobičajne zgodbe.

Smetar in stand-up komik Joža Vrban, mladi BMX kolesar Jaka Remec, fotografinja Urška Premik, izdelovalka violin Slavica Janošević in druge Cocktine legende mlade iz Jadranske regije navdihujejo, da tudi sami zberejo pogum in živijo za svojo stvar. Poglej si zgodbe Cocktinih legend.

Tvoja muzika, tvoja stvar.

Pozornost javnosti smo privabljali s svežo in unikatno podobo promocijskih materialov - glasbeni odri, uniforme za hostese, ležalniki,promocijski pulti, zastave, ceniki in ostali materiali.

Želite začeti projekt?

Pogovorimo se

Za povabilo sestanek nas pokličite na +386 31 443371

Za morebitna vprašanja nam pošljite e-sporočilo