Naloga

Televizijska hiša Pro plus nas je povabila k projektu trženja resničnostnega šova. Naša naloga je bila v sodelovanju s chefom Binetom razviti posebno kuharsko knjigo, s katero bodo vrhunske kulinarične jedi šova kuhinja išče šefa lahko samostojno pripravili številni oboževalci popularnega TV šova v svojih domačih kuhinjah. Zaradi uspeha prve knjige smo v času štirih sezon za naročnika razvili celotno zbirko knjig in vrsto prodajnih izdelkov.

Tudi najboljši se
kalijo v domači
kuhinji

V ekipi Yootree smo šov izpred televizijskih zaslonov preselili v domačo kuhinjo. Zasnovali smo ime knjige Kuhinja išče šefa in z urednico Nino Jeklič in chefom Binetom določili vsebinske sklope.

Na osnovi izhodišč smo v ekipi Yootree zasnovali celostno idejno zasnovo projekta, art direkcijo in izgled knjige. Ker je knjiga priročnik z razlago priprave jedi po korakih, smo to izhodišče vključili v konceptualno zasnovo knjige.

Naslovnica predstavlja jed Goveji Rock’n’roll razstavljen na surove sestavine, ki se z znanjem in nasveti chefa Bineta skozi vsebino po korakih sestavijo v končno servirano jed na hrbtni strani knjige.

Produkcija fotografij

K projektu smo povabili Miho Bratino, znanega fotografa, specializiranega za gourmet fotografijo. Medtem, ko je chef Bine pripravljal popularne jedi, smo z Miho ustvarili fotografije, poskrbeli za art direkcijo in profesionalen styling jedi.

Razširitev projekta na zbirko knjig

Z uspehom prve knjige receptov Kuhinja išče šefa 1, nam je naročnik zaupal izdelavo dveh dodatnih knjig naslednjih sezon šova Gostilna išče šefa. S serijo knjig Kuhinja išče šefa 1, 2 in 3 smo knjige povezali v enotno zbirko, hkrati pa skozi naslovnice, predelne strani in fotografije predstavili kulinarične posebnosti posameznih sezon šova ter izvirnih receptov najbolj popularne gostilne v Sloveniji.

Art direkcija in oblikovanje

Knjige so oblikovane kot kuhinjska deska, na kateri so servirane sestavine jedi. V procesu oblikovanja smo poskrbeli za atraktiven videz jedi in sestavin, in jih s tem približali ljudem, ki kuharico uporabljajo kot pripomoček v svoji kuhinji.

Razvoj prodajnih
izdelkov

V skladu s konceptualno zasnovo knjige smo oblikovali tudi serijo prodajnih izdelkov Gostilna išče šefa.

Oblikovali smo kuhinjske krpe, toplotne rokavice, predpasnike in druge kuhinjske pripomočke, ki oboževalcem šova pomagajo pri vsakodnevnih kuhinjskih opravilih.

V sodelovanju z založbo Menart smo kuhanje spremenili v družinsko doživetje. Oblikovali smo družabno igro Gostilna išče šefa, s katero igralci lahko postanejo strokovna žirija, ki ocenjuje kuharska znanja in spretnosti družinskih članov.

„Se vidimo za polno mizo.”

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.