Uvid

Pridobljene delovne izkušnje so ključne pri iskanju prve zaposlitve mladih, saj podatki kažejo, da se kar 6 od 10 študentov in dijakov v Sloveniji zaposli pri delodajalcu, pri katerem so opravljali dijaško ali študentsko delo. e-Študentski Servis mladim v Sloveniji že več kot 20 let omogoča pridobivanje delovnih izkušenj, ki jim pomagajo pri iskanju dela in prve zaposlitve.

Razvoj
komunikacijske
platforme

Z digitalnim portfeljem »Moje izkušnje« lahko člani e-Študentskega Servisa delodajalcem izkažejo svoje pridobljene delovne izkušnje, s komunikacijsko platformo #imamizkusNJE pa smo njihove bogate izkušnje predstavili tudi širši javnosti. S komunikacijsko kampanjo smo ozaveščali delodajalce in strokovno javnost, da pri zaposlovanju prepoznajo kompetence mladih, hkrati pa mlade spodbudili, da si s pridobivanjem raznolikih delovnih izkušenj olajšajo iskanje svoje prve zaposlitve.

Resnične zvezde z resničnimi izkušnjami

V pri fazi projekta smo s spletnim natečajem mlade pozvali, da na spletni strani projekta z nami delijo izkušnje, ki so jih pridobili s študentskim in dijaškim delom ali svojimi hobiji. Izmed številnih prijavljenih smo izbrali 6 najboljših študentov in dijakov, ki so postali prve zvezde kampanje #IMAMIZKUSNJE.

Produkcija kampanje
#IMAMIZKUSNJE

Projekt smo posneli in sproducirali s produkcijsko ekipo, ki je skrbela za snemanje, montažo, zvok in masko, ekipa Yootree pa je skrbela za lokacije, režijo in kadriranje.

Lansiranje
kampanje
#imamizkusnje

Poleg spletne strani projekta smo zasnovali in producirali serijo 6 video zgodb, ki so predstavile raznolike izkušnje mladih študentov in dijakov iz vse Slovenije.

Poleg videov smo ustvarili serijo plakatov za 20 poslovalnic, serijo oglasov za tisk, spletne video teaserje, materiale za vsebinski marketing na spletni strani www.studentski-servis.com in družbena omrežja (Facebook in Youtube) ter v sodelovanju s partnerskim podjetjem W3B marketing pripravili načrt lansiranja in medijski zakup kampanje na spletu.

Tudi nagradna igra je lahko top izkušnja

Za aktivacijo mladih smo zasnovali nagradno igro in mladim za nagrado ponudili novo koristno izkušnjo: brezplačno izdelavo profesionalnega video CV-ja. Spletno stran projekta smo razširili z multimedijsko galerijo prijav, v kateri lahko mladi predstavijo svoje kompetence, najboljšim 4 prijavljenim pa izdelali profesionalne video CV-je. V prihodnjih mesecih bo komunikacijska platforma #IMAMIZKUSNJE odprla vrata tudi strokovnim organizacijam, podjetjem in sponzorjem, ki bodo s praktičnimi vsebinami in nagradnimi izzivi pridobili izkušnje mladih, mladi pa priložnost za pridobitev koristnih izkušenj.

prikazov multimedijskih vsebin na
Facebooku v 3 mesecih
sodelujočih v natečajih in nagradnih
igrah v 3 mesecih.
ogledov videov na Facebooku in
Youtubeu v 3 mesecih.

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.