Piknik na Formi vivi

Zato smo v agenciji pripravili idejno zasnovo in izvedbo projekta Piknik na Formi vivi Ravne, v okviru katerega smo zasnovali turistični proizvod in prototip izdelka: culo Forme vive Ravne, ki v sebi skriva lokalne kulinarične dobrote za piknik ob poti in skulpturah Forme vive.

Razvoj
prototipov in
vsebine cule

K projektu smo povabili študente Naravoslovnotehniške fakultete Univerze Ljubljani, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje KOTO, ki so v okviru predmeta Trajnostno oblikovanje 2 pod mentorstvom izr. prof. Nataše Peršuh sodelovali pri projektu oblikovanja izvirnega turističnega produkta "CULE".

Razvoj inovativnega turističnega proizvoda

Oblikovali so proizvod, ki je namenjen turistom in obiskovalcem ob izletu po poti Forme vive Ravne inuporabniku ponudil dodano vrednost samega doživetja. Cula omogoča piknik z dobrotami lokalnih dobaviteljev (Gostilna in mesarija Lečnik), podprt z oblikovalsko in vsebinsko izkušnjo z dodano vrednostjo. Študentje so pri oblikovanju upoštevali načela trajnostnega razmišljanja, pri estetiki in vsebini pa so se inspirirali z Ravnami, skulpturami Forme vive ter lokalnimi posebnostmi in zanimivostmi.

Razstava "S culo po Formi vivi

V projektu je nastalo 6 idejnih rešitev mladih modnih oblikovalcev iz vse Slovenije in 1 finalni prototip “Cule”, ki so razstavljeni v muzejskem razstavišču Koroškega pokrajinskega muzeja. Ker so skulpture ravenske Forme vive razpršene po vsem mestu, bo ogled le-teh s Culo na rami in kulinaričnim prigrizkom v njej gotovo prava popotniška avantura.

Koroška je polna čudes. Celih 32 jih je, pa še kakšno več in kakšno manj."

Admir Kapić, Avtor

"

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.