Izziv

Za podjetje Ilirija d.d. so zasnovali tržno znamko in lansiranje prve slovenske spletne drogerije Click2Chic. Naša naloga je bila pripraviti celostno podobo tržne znamke in komunikacijsko kampanjo za njeno lansiranje z mobilnim izzivom v spletnem in urbanem okolju. Eden od ciljev lansiranja je bil uporabnikom ponuditi brezplačno izkušnjo nakupovanja v spletni drogeriji Click2Chic, s katero bi pridobili bazo potencialnih kupcev.

Zasnova in oblikovanje identitete tržne znamke

Za oživitev tržne znamke in njeno vizualno pojavnost smo pripravili elegantno celostno grafično podobo,
kozmetično-modnega segmenta.

Uvid

Ključna konkurenčna prednost spletne drogerije Click2Chic je, da lahko uporabniki v njej nakupujejo, tudi ko so ostale drogerije že zaprte. Ne le v poslovalnici, ampak povsod po Sloveniji, kjer je na voljo spletna povezava. V spletni drogeriji Click2Chic vam ni treba stati v vrsti pri blagajni, saj Pošta Slovenije naročene izdelke dostavi kar na dom.

Lansiranje prve spletne drogerije z inovativno uporabo medijev

Kampanja je izdelke iz polic prenesla na ulice, kjer so uporabniki v urbanem okolju z inovativno digitalno izkušnjo lahko osvojili brezplačne izdelke iz spletne drogerije.

Za medijski splet smo izbrali inovativen nabor medijev, ki so vključevali najrazličnejša mesta, kjer lahko uporabniki nakupujejo v spletni drogeriji, tudi takšne, ki še niso obstajali: svetlobne panoje in izložbena okna Pošte Slovenije v centru mesta smo spremenili v prodajne police, notranjost avtobusov LPP smo opremili v veliko mobilno prodajalno, na mestnih kioskih pa v večernem času odprli stalaže z izdelki spletne drogerije Click2Chic. S TV oglasi in spletnimi mediji smo zavedanje o novi tržni znamki širili tudi širši javnosti.

Odkrij brezplačne izdelke na policah

Vsi izdelki na policah naše kampanje so bili opremljeni z unikatnimi SMS kodami, uporabniki pa so lahko kjerkoli v mestu s pošiljanjem SMS kod poizkusili srečo v odkrivanju 10 brezplačnih izdelkov, skritih na policah naših oglasnih medijev.

Napolni polico z najljubšimi izdelki na Facebooku

Na Facebook strani smo ustvarili spletno aplikacijo Napolni polico, s katero so uporabniki virtualno polico napolnili z svojimi najljubšimi izdelki, z delitvijo svojih najljubših izdelkov s prijatelji pa so si prislužili popuste za nakup teh izdelkov.

obiskov spletne
drogerije v prvem
tednu kampanje.
unikatnih
obiskovalcev
v tednu dni
unikatnih uporabnikov
tekom kampanje
lansiranja

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.